L-Carnitine Liquid

1.090,00 ден

Л-карнитинот кој е природно присутен во мускулите, е основна компонента во преносот на молекулите на масните киселини во станиците на митохондриите. Се создава во телото преку аминокиселини и метионин. Л-карнитинот е ендогена молекула вклучена во метаболизмот масти. Има улога во транспортот на масни киселини до митохондриите каде потоа се произведува енергијата во станиците.

Опис

Л-карнитинот кој е природно присутен во мускулите, е основна компонента во преносот на молекулите на масните киселини во станиците на митохондриите. Се создава во телото преку аминокиселини и метионин. Л-карнитинот е ендогена молекула вклучена во метаболизмот масти. Има улога во транспортот на масни киселини до митохондриите каде потоа се произведува енергијата во станиците.  Поради тоа Л-карнитинот може да биде корисен сопатник со правилна исхрана и режим на вежбање при остварувањето на вашата сакана телесна тежина.

Активни состојќи8мл содржат 400 мг Л-карнитин

УпотребаЗемите 4мл еднаш до два пато дневно, најдобро пред физичка активност

Бренд

QNT