REAL PHARM – DAA 250G

790,00 ден

Опис

Реал Фарм Д-аспарагинска киселина DAA

Производот е во форма на прашок за разредување на препорачаната порција со вода и консумирање еднаш дневно. Содржи Д-аспарагинска киселина DAA. Што е Д-аспарагинска киселина? Д-аспарагинската киселина, содржана во производот Real Pharm DAA 250g (со други зборови: аспарагин) е една од ендогените протеински аминокиселини од кисела природа, таа е онаа која човечкото тело ја метаболизира (произведува, обработува, синтетизира) од други соединенија. Во овој случај, тоа е пренос од глутамат и оксалоацетат и во орнитскиот циклус и побарувачката за оваа аминокиселина е целосно покриена од самото човечко тело. Недостатоци се јавуваат само при зголемени напори, со исцрпеност на телото и со некои болести. Тој е важен додаток во исхраната за спортистите кои практикуваат спортови за сила, а особено за време на интензивен тренинг, бидејќи учествува во биосинтезата на пурините и пиримидините.
Тоа е важно затоа што дериватите на овие соединенија учествуваат, меѓу другите, во метаболичките процеси и се главните компоненти на нуклеинските киселини, т.е. ДНК и РНК.

Зошто треба да користите Real Pharm DAA?

Д-аспарагинската киселина, е главната состојка во додатокот во исхраната Real Pharm DAA 250 g, не само што ја користат спортистите, туку има и медицинска примена. Вреди да се предложи ова при купувањето, бидејќи како калиумова сол им се дава на луѓето по операција и закрепнување по тешки болести, како и за време на (капе) и како состојка на препаратите за исхрана. Значи, ова не е само за нетрпеливи бодибилдери изложени од компанијата, туку неопходен однос кога на телото му е потребна очигледна поддршка. И ова се случува во случај на спортисти кои преземаат напорни вежби за вежбање. Ендогени амино киселини се произведуваат од телото, но не можете да заборавите дека напорниот тренинг во теретана предизвикува недостатоци на сите соединенија вклучени во развојот, особено на амино киселините неопходни за градење мускулна маса. Затоа, спортистот кој носи тежина има потреба од систематско и сеопфатно дополнување на сите метаболизирачки соединенија, како и оние кои го зголемуваат нивното либидо и додаваат енергија на вежбањето, елиминирајќи го заморот и обесхрабрувањето. Сето ова ќе го најдете во додатокот во исхраната Real Pharm DAA, бидејќи аспарагинот не само што го забрзува метаболизмот, туку влијае и на виталните процеси на телото.
Д-аспарагинската киселина ја подобрува синтезата на протеините, благодарение на што растот на мускулите продолжува без инхибиции и без изложување на телото на катаболизам, што е најголемиот кошмар за бодибилдер. Благодарение на лесната (и пријатната) апсорпција на препаратот преку желудникот и соодветната мукозна конзистентност што не ја иритира, се постигнува целосна регенерација после тренинг и телото е вооружено за следните предизвици. Аспарагинот има влијание на хормоналната рамнотежа, а со тоа го зголемува лачењето на тестостерон, а има двојно значење, бидејќи го стимулира земањето на Real Pharm DAA за вежбање, притоа поддржувајќи ги неговите сексуални перформанси.

Коментари:
Препаратот не треба да се користи за нутритивни цели, бидејќи е наменет само за спортисти кои напорно тренираат. За други индикации за неговата употреба (хронична болест, исцрпеност на организмот, детоксикација по земање опиоиди) препаратот ќе ви препише лекар. Производот не е дозволен за бремени жени, ниту пак треба да се консумира доколку сте алергични на некоја од состојките. Да се чува на температура до 25 степени C, во добро затворен сад, подалеку од деца и УВ зраци.

Active Ingredients 1 serving 

(1,5 g)

D-aspartic acid 1,49 g

Бренд

Real Pharm